O NÁS

           Ahoj,

 

moc mě těší, že právě čteš tyto řádky:-) 

Ráda bych ti napsala něco málo o tom, kdo jsme a proč tento e-shop vznikl. Jmenuji se Verča a spolu s partnerem Danem a naší dcerou Emmičkou žijeme v Jizerských horách na severu Čech. Jsme nadšenci do zdravého životního stylu- snad po všech stránkách:-) Pečujeme o své tělo i mysl a se stejnou láskou se snažíme pečovat i o naši planetu. Řídíme se heslem, že každý musí začít sám u sebe. Snažíme se žít zodpovědně, s pokorou a respektem k přírodě. A právě uprostřed panenské přírody, v samém srdci Bali, se před třemi lety zrodila myšlenka.... depositphotos_174650334-stock-photo-heart-icon-raster 

Je to jako včera, co jsme se chtěli během studených zimních měsíců vydat někam do tepla. Milujeme ostrovy s tropickým podnebím a tenkrát úplnou náhodou vyhrálo Bali. Jako náhoda se to zdálo. Dnes už to nazývám osudem. Každopádně, na tento ostrov bohů jsme mířili poprvé. 

Uběhlo pár hodin od chvíle, co jsme opustili letiště a my věděli, že jsme se do toho místa zamilovali. Nejde přesně popsat, proč se to stalo. Byla to směs určité mystiky, exotiky, kultury, pohody, uvolnění a neskutečně přátelské atmosféry. Pozitivní energie sálala snad ze všeho a nám bylo jasné, že na tomto místě nejsme naposledy. Při další návštěvě už jsem přemýšlela, jak s Bali propojit náš každodenní život a jsem šťastná, že mě Dan v této myšlence od začátku podporoval a stále podporuje. Prvním impulsem byly krásné a něžné lapače snů, které mě úplně dostaly. Když jsem se proplétala dlouhým stánkem, kde jich visely desítky, byla jsem jako v nebi. Obdivovala jsem tu dokonalou ruční práci a věděla, že ty mi doma nesmí chybět. Druhým, bohužel nehezkým impulsem, byly odpadky. Spousta pláží se s postupujícím odpolednem měnila ve smetiště. Plast, plast a zase plast. Překvapilo mě to ohromné množství zdánlivě  nicotných plastových brček. Naštěstí to na Bali není normou a stále je zde plno pláží, které zůstávají čisté i po odlivu. Otázkou je, na jak dlouho...

A tak jsme brzy na to pořídili první bambusová brčka a kokosové nádobí. Když jsem pak snídala tu nejlepší kaši z kokosové misky a smoothie srkala bamboo brčkem, toužila jsem mít možnost nabídnout tyhle zázraky ostatním. Aspoň malou troškou se podílet na tom, aby co nejvíc lidiček sáhlo místo plastu po přírodních materiálech. Aby co nejvíc lidí mělo ve svých moderních domovech alespoň malý kousek přírody. Produkty jsem vybírala velice pečlivě tak, aby se v nich skloubila krása, energie, příroda a vždy měly nějakou přidanou hodnotu. Ať už v podobě ekologie, nebo v podobě pomoci místním řemeslníkům s obživou. 

V tuto chvíli náš e-shop funguje cca 2 roky a já jsem za to opravdu vděčná. Z dodavatelů-kolegů na Bali se postupem času stala naše Bali rodina a my jsme velmi šťastní, že díky Vám můžeme podporovat spoustu šikovných lidiček. Pod rukama jim vznikají opravdové poklady, které u nás šíří ekologickou myšlenku, pozitivní energii a do domácností přináší tropický nádech.

Děkujeme! I za to, že jste dočetli až sem :-)

Nezapomeň... i malá věc se počítá! A chceš-li změnit svět, musíš změnit sebe!

S láskou

 

                                                                                                                               V. + D. + E.   

                                                 61309588_841026792939760_3321802881538981888_n