Kokosové misky
Nákup KOKOSOVÉ MISKY vás zahřeje u srdce hned z několika důvodů, přesvědčte se:
- Podpoříte tradiční řemeslnou výrobu na Bali. Všechny produkty nakupujeme od malých rodinných podniků a naše dodavatele osobně známe. Sami jsme si vyzkoušeli jejich tradiční postupy výroby a přesvědčili se o kvalitě zpracování. Je nám ctí a velikým potěšením, že můžeme díky vám tyto šikovné balijské ručičky podporovat!
- Šetříte životní prostředí! Kokosové skořápky jsou vedlejším produktem kokosového průmyslu, který je zaměřen především na kokosové mléko či kokosový olej. Miliony kokosových skořápek jsou tedy spalovány jako odpad a tato likvidace se vydatně podílí na znečišťování ovzduší daných lokalit. Na Bali máme naštěstí možnost najít lokální řemeslníky, kteří skořápky místo pálení dále zpracovávají a tak místo CO2 vznikají naše MISKY Z KOKOSU. S láskou vyčištěné, vybroušené a vyleštěné kokosovým olejem.
- Své oblíbené pokrmy si nyní můžete připravit opravdu healthy- při výrobě a následné úpravě kokosových misek nejsou použity žádné chemikálie, vaše zdravé pokrmy tedy zůstanou opravdu zdravé!
MISKY Z KOKOSU jsou prostě úžasné po všech stránkách. Kokosové skořápky použité na jejich výrobu jsou 100% přírodním materiálem, proto se kokosová miska pyšní se skvělými vlastnostmi:
ruční výroba
100% přírodní produkt z kokosového ořechu
nenasává a neuvolňuje pachy
plně rozložitelná a lehce obnovitelná
Jelikož jsou naše KOKOSOVÉ MISKY opravdovými kráskami, je zapotřebí si je i patřičně hýčkat!
Jak je správně používat, aby s vámi byly co nejdéle...
- myjte ručně- ideálně ve vlažné vodě pomocí šetrného mycího prostředku, poté pečlivě osušte a nechte volně doschnout
- pozor na teploty- je určena pro pokrmy do cca 40°C. Ideální je pokojová teplota, nedávejte do ledničky a trouby ( tu mikrovlnou už doma určitě ani nemáte :-)), nevlévejte teplé, horké či vroucí pokrmy, miska by mohla prasknout!
- pokrmy v ní neskladujte! K tomu slouží různé dózy. Do kokosky si jídlo načančejte, potěšte tím sebe a své blízké a pak ho snězte :-) Čím dříve po jídle kokosku umyjete, tím vám bude vděčnější, zbytky zaschlého jídla by na sobě nechtěl mít nikdo :-)
- ! není určena k podávání nápojů a tekutin- kokoska je mistička a tak se z ní přeci jen lépe jí, než pije :-) Kokosový ořech je navíc přirozeně pórovitý a tak se může stát, že skrze póry tekutina prosakuje, nejběžněji dnem. Eliminovat tento jev můžete pravidelným promazáváním mističky, kdy olej tekutinu odpudí a v olejem nasáknutých stěnách se póry zúží na minimum.
- ! na závěr - po každém zhruba pátém umytí ji natřete kokosovým olejem(nebo jiným za studena lisovaným). Předejdete tím vysychání dřeva, které může přirozeně vést k popraskání mističky. Navíc bude jako znovuzrozená :-)
Své kokosové příbory hýčkejte stejným způsobem. Nedávejte je do myčky na nádobí, po ručním umytí je pečlivě usušte a nechte ještě volně doschnout.